K&N Luchtfilter olie 400ml
[K&N990518EU]

 1. Dit artikel is op zaterdag, 18 mei 2019 aan onze catalogus toegevoegd.

  K&N luchtfilterolie:

  Speciaal voor K&N katoenen filters ontwikkelde filterolie. Deze olie zorgt ervoor dat het katoen lichtrood van kleur wordt, zodat de ingeoliede delen te herkennen zijn. Gebruiksaanwijzing voor het inoliën staat op de verpakking afgedrukt.

  Hoe vaak moet het K&N filter worden gereinigd?

  K&N luchtfilters zijn hoge kwaliteitsfilters, zowel in luchtdoorlaat als filterwerking. De onderhoudsintervallen hangen sterk van de toepassing af. Het kan zijn dat een filter bij rally-cross om de 150 km schoongemaakt moet worden en bij een personenauto pas na 200.000 km. Op zn laatst dient een K&N filter schoongemaakt te worden als er een vuillaag van 2-3 mm ontstaan is.

  Plaatsing van het filter

  Nadat het filter geplaatst is dient nogmaals gecontroleerd te worden of het filter ook goed afdicht en bijvoorbeeld geen valse lucht aanzuigt.
  Gebruik nooit benzine, paraffine, verdunningsmiddel etc. Het luchtfilter niet met hoge druk schoonspuiten. Alleen K&N filterolie gebruiken aangezien normale smeerolie het katoen beschadigt en de luchtdoorlaat hindert.

  Overmatig in-oliën

  Na het schoonmaken van het filter dient u erop te letten dat het filter niet overmatig ingeolied wordt. Doe altijd weinig olie op het filter en laat de olie inwerken. Indien er dan nog plekken zijn die niet rood gekleurd zijn, alleen deze plekken opnieuw in-oliën.

  Te veel olie belemmert de luchtdoorlaat. Zorg ervoor dat het filter bij inbouw niet druppelt: dit kan tot gevolg hebben dat de filterolie in het luchtinlaatsysteem komt. Volg de gebruiksaanwijzing op die op de verpakking staat.

  Prijs€ 13,99

  Bestellen:

Klanten die dit artikel kochten, kochten ook